Bakgrund

För flertalet år sedan tog Patrik Nilsson och Emil Lindgren över varsitt fotbollslag i Arvidsjaur. De hade båda stora drömmar och ambitioner som fotbollstränare och med spelarutveckling i fokus tog deras lag steg för steg. Sommaren 2012 slogs lagen ihop och de blev tränare tillsammans. De fortsatte att jobba med spelarutveckling i fokus och lagets spelare blev bättre hela tiden samtidigt som laget hade en fantastisk gemenskap mellan spelare och ledare. Så pass bra att andra lag i Norrbotten fick svårt att mäta sig med laget på fotbollsplanen.

2014 hade Emil flyttat till Umeå för utbildning medan Patrik fortsatte resan som fotbollstränare. A-laget i fotboll var i Arvidsjaur på väg att läggas ner, men som nytillträdd A-lagstränare tog Patrik saken i egna händer och lyfte upp dessa juniorer samt ringde flyktingboendet. Laget bestod av spelare från åtta olika nationer och genom olika ledarskapsmetoder tog Arvidsjaur vara på dessa olikheter, tränade hårt och gjorde varandra bra. Det ledde till Arvidsjaurs bästa säsong på 2000-talet. Laget fick oerhört stor uppmärksamhet i media för att spelare från flera olika kulturer integrerades och för att laget hade en fantastisk gemenskap. Tränaren Patrik prisades som årets fotbollstränare i Norrbotten och senare också årets unga ledare i Sverige på Eldsjälsgalan i TV4.

Emil har förutom sitt brinnande fotbollsintresse även under sin utbildningstid utvecklat ett stort intresse för företagande. Tillsammans har de nu startat Fotbollsvisionen som är ett företag som bildats för att hjälpa föreningar runtom i landet att förstå ledarskapets betydelse för ungdomar. I dagens samhälle så har vi alla ett stort ansvar att vara med och minska utanförskap samt integrera människor i samhället.

Vår fotbollsvision är att alla inte bara ska få vara med utan kunna vara med - Bredden är bästa vägen till eliten.